Ghid pentru alegerea cizmelor de iarna si de zapada

Alegerea cizmelor, ghetelor si bocancilor de iarna si de zapada este o sarcina cruciala de cumparaturi atunci cand vremea rece se intoarce. Pentru ca incaltamintea de iarna este in toate formele, culorile si marimile, alegerea unei perechi potrivite pare a fi complicata.
Ca punct de plecare, gandeste-te unde ai vrea sa porti ghetele de iarna. Daca aveti nevoie de ele pentru a rezista la drumetii pe zapada, se potrivesc cizmele robuste. Pentru tinute casual si activitati mai usoare, cizmele cu toc, bocancii cu talpa groasa sau ghetele cu siret ti-ar putea servi bine.
Aici vei descoperi tot ce trebuie sa stii despre cum sa alegi perechea potrivita de cizme de iarna si de zapada.

 

Incaltamintea de iarna si de zapada: patru reguli de aur

  1. Incearca-le cu sosetele pe care vrei sa le porti cu noile tale cizme, deoarece acest lucru poate afecta potrivirea. Daca iti incerci cizmele cu sosete groase, dar de obicei porti sosete subtiri, s-ar putea sa ti se para un pic prea largi.

  2. Daca doresti sa probezi incaltamintea de iarna inainte de a o cumpara, programeaza vizita in showroom la cateva ore de la trezire, daca este posibil. Picioarele tale vor fi mai mari, deoarece se umfla pe parcursul zilei, ceea ce inseamna ca vei putea alege dimensiunea potrivita.

  3. Incearca ambele cizme – este normal ca picioarele sa aiba dimensiuni usor diferite, asa ca este bine sa te asiguri ca sunt confortabile pentru ambele picioare.

  4. Plimba-te prin magazin sau prin casa daca ai comandat online, pentru a te asigura ca ghetele sunt asa cum iti doresti.

 

La ce sa fii atenta atunci cand cumperi cizme de iarna si de zapada

Caldura
Pierdem cea mai mare parte a caldurii din corp prin cap, maini si picioare, astfel achizitia unei perechi de cizme de iarna care sa tina picioarele calde te va ajuta sa previi frigul din timpul iernii. Captuselile imblanite sunt excelente pentru a-ti mentine picioarele calde si confortabile. Inainte de a cumpara cizme de iarna si de zapada, verifica materialele din care sunt fabricate.
 

Alege Cizmele Teo din piele naturala intoarsa de la VanillaDays


Confort
Desi a fi in pas cu moda poate fi obiectivul tau principal, cel mai bine ar fi sa prioritizezi confortul si potrivirea marimii. A te chinui in cizme in care abia poti merge nu este oricum un look la moda. Cel mai important aspect de luat in calcul este sa iti sustina gleznele si sa iti ofere spatiu de miscare pentru degetele de la picioare, astfel incat sa nu iti faca rani. De asemenea, merita de luat in considerare sa le porti cu sosete groase pentru mai multa caldura si confort, iar in aceasta situatie cumpararea unei marimi mai mari ar putea fi o idee buna.
 

Alege Bocancii Gabon Piele Bizonata din piele naturala de la VanillaDays


Hidroizolarea
Nu toate cizmele de iarna sunt impermeabile. Cu toate acestea, poti face multe pentru a te asigura ca incaltamintea preferata face treaba in zilele umede si namoloase. Pielea, mai ales atunci cand este tratata cu un spray de specialitate, poate oferi protectie durabila, care dureaza de la sezon la sezon. 
 

Alege Cizmele joase Mara din piele naturala de la VanillaDays



Talpa
Talpile din cauciuc sunt ideale pentru zilele ploioase si zapada, dar este bine sa le verifici si aderenta. O calitate esentiala este sa fie antiderapanta, cu striatii adanci, ce te vor asigura ca poti ramane pe picioare pe poteci si drumuri alunecoase.
 

Alege Bocancii Desire Naplac din piele naturala de la VanillaDays



Inchiderea
Diferitele elemente de prindere sau inchidere pot afecta modul in care ti se potrivesc cizmele de iarna. Incaltamintea de iarna are in general ca sistem de inchidere siret sau fermoar pentru a le pune sau scoate rapid si usor. 
Incearca fermoarele sus-jos de mai multe ori, astfel incat sa stii ca sunt netede, fiabile si sigure. Cizmele fara fermoar pot fi mai usor de pus si de scos daca au o portiune elastica in lateral, ce se intinde pentru a fi comod de incaltat pentru persoanele cu gambele mai groase.
 

Alege Bocancii Inalti Nairobi din piele naturala de la VanillaDays


Cele mai bune cizme de iarna
Unele cizme de iarna au o multime de beneficii practice, in timp ce altele pun un accent mai mare pe stil si moda. 

  • Fete din piele naturala - ofera un grad ridicat de impermeabilitate, oferind in acelasi timp un aspect luxos.

  • Cusaturi subtile - confera cizmelor mai mult caracter.

  • Culori inchise - acestea sunt suficient de formale si pentru munca, versatile si usor de asortat.

  • Talpi de cauciuc - fac cizmele mai subtile si mai putin invadante.

  • Cizme casual – un stil clasic care se imbraca si se dezbraca rapid si usor.

  • Cizme cu sireturi – acestea pot oferi un aspect robust, sportiv.


Incaltamintea de iarna si alegerea potrivita a acesteia este o parte esentiala a pregatirii garderobei pentru schimbarea anotimpurilor. Asigura-te ca noile cizme, ghete sau noii bocanci sunt confortabili si practice, completand perfect stilul adoptat de tine. 
Daca nu te poti hotari in privinta modelului preferat, la Vanilla Days gasesti sute de modele de cizme, bocanci si ghete.


 

Comentarii