Cum sa ai grija de pantofii tai din piele naturala

O pereche de incaltaminte de calitate are nevoie de o ingrijire pe masura. Pantofii reflecta personalitatea celui care ii poarta si atunci cand iti pasa de pantofii tai, ai grija si de tine. Ofera-le ingrijirea de care au nevoie, la urma urmei, orice tip de incaltaminte care este confectionata din piele naturala, fie ca este vorba de o pereche de ciocate, pantofi barbatesti, balerini, mocasini, papuci, sandale, etc. necesita dragoste si grija de la proprietarul lor.

Asadar, iata cateva modalitati prin care poti avea grija de pantofii tai din piele naturala:

1. PANTOFII URASC UMEZEALA:
Se recomanda purtarea pe timp uscat. In cazul tuturor produselor din piele sau inlocuitor de piele este interzis contactul prelungit cu apa. In acest caz garantia isi pierde valabilitatea. Daca incaltamintea isi schimba nuanta in contact cu apa, se recomanda uscarea lenta (nu se sterge cu carpa sau alt obiect deoarece se pateaza). Se interzice spalarea incaltamintei in masina de spalat. Pastreaza-ti pantofii departe de umiditate, deoarece umiditatea poate duce la cresterea bacteriilor care pot determina descompunerea cu usurinta a materialului. 
 

Alege Ghetele Bari Blue din piele naturala de la VanillaDays

 

2. PASTREAZA-I DEPARTE DE PRAF:
Incaltamintea cu fete din piei netede sau presate se curata de praf cu o carpa moale, nu cu perie, iar petele de grasime sau alte impuritati se indeparteaza cu o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (1-2%). Si incaltamintea cu fete din lac, piei metalizate sau lacuite se curata de praf cu o carpa moale si uscata. Pielea naturala trebuie ferita de contact direct cu solventi organici (alcool, acetone, etc.). Pentru marimea duratei de folosire se recomanda purtarea alternativa a 2-3 perechi de incaltaminte intr-o perioada de timp. Nu recomandam sa porti aceeasi pereche de pantofi in mod regulat, dar asta nu inseamna ca nu trebuie curatati si pastrati fara praf dupa fiecare purtare. Praful in exces poate duce la pierderea culorii naturale a pantofilor si ii poate face sa para vechi. 
 
Alege Ghetele Andorra Duo Black din piele naturala de la VanillaDays


3. FERESTE-I DE LUMINA DIRECTA A SOARELUI:
Incaltamintea nu se va depozita langa surse de caldura sau in mediu umed. Caldura extrema sau lumina directa a soarelui pot face incaltamintea sa se intareasca, ducand astfel la deteriorare. In schimb, pastreaza-ti pantofii intr-un mediu controlat si te asiguram ca au o durata de viata mai lunga si vor arata minunat atunci cand ii porti.
 
Alege Sandalele Carina din piele naturala de la VanillaDays



4. NU FOLOSI CUTII DE PANTOFI DIN PLASTIC:
Talpa pantofului are nevoie de o circulatie adecvata a aerului si, prin urmare, cutiile de pantofi din plastic sau chiar carton nu sunt bune. Folositi pungi care sunt confectionate din tesatura respirabila pentru a depozita pantofii si pentru a permite o circulatie usoara si eficienta a aerului. 
 
Alege Bocancii Velvet Yellow din piele naturala de la VanillaDays


5. LUSTRUIRE SI STRALUCIRE:
Pentru buna intretinere a pielii, dupa cateva purtari se aplica cu ajutorul unei perii moi sau cu o carpa, un strat de crema pentru incaltaminte, dupa care se lustruieste cu o carpa moale sau cu o perie. Lustruirea regulata a pantofilor si aplicarea frecventa a unui agent de stralucire ofera pantofilor o viata mai lunga si mentine stralucirea acestora.
 
Alege Stiletto Adal Red Leopard 3D Edition din piele naturala de la VanillaDays


6. PASTREAZA CURATA TALPA PANTOFULUI:
Pentru produsele cu talpa din piele este recomandat a se purta numai in interior, deoarece in contactul cu suprafete dure, diferiti agenti chimici sau apa, aceasta isi modifica forma. Talpile sunt fundamentul pantofilor grozavi. Iata ce poti face pentru a te asigura ca talpa este curata si pastrata in siguranta:
· Curata-i de praf;
· Foloseste o carpa moale sau o perie pentru a scapa de murdaria de pe talpi;
· Evita utilizarea buretilor, deoarece acestia pot contine substante chimice nocive care ar putea deteriora pielea pe termen lung.
 
Alege Pantofii Austin din piele naturala de la VanillaDays

7. INTINERESTE PIELEA
Pielea respire, iar tu iti poti ajuta pantofii din piele sa respire si mai bine, intretinandu-i cu o crema de pantofi. Cu toate acestea, aplica crema pe pantofii uscati folosind o perie sau o carpa moale si lasa crema sa se aseze perfect, lasand pantofii peste noapte inainte de a-i purta.
 
Alege Bocanci Berta Yellow Edition din piele naturala de la VanillaDays


8. PENTRU PANTOFI ALBI:
Pantofii albi sunt o icoana de stil, iubiti atat de barbati, cat si de femei. Culoarea alba se poate murdari si se poate pata usor. Prin urmare, au nevoie de ingrijire suplimentara si, atunci cand trebuie sa ii cureti, trebuie doar sa folosesti o o carpa inmuiata in solutie apoasa de detergent (1-2%) pentru a sterge petele, dandu-le astfel un nou aspect stralucitor.
 
Alege Ciocatele Aryan Rhino Edition din piele naturala de la VanillaDays



REZUMAND:
Depozitarea corecta a incaltamintei din piele este la fel de importanta ca respectarea regulilor de curatare si intretinere. Curatati corespunzator, feriti de umezeala si lumina puternica, pantofii din piele nu se vor deteriora rapid si vor rezista mai mult timp aratand la fel de bine ca in prima zi.

Comentarii